Lidt vild med vilje

2021-04-11 0 Af Fru Holst

Vild med vilje

Tilbage i 2016 forsøgte vi os med at lade græsplænen stå urørt, og græsset svajede lystigt i vinden. Det var smukt.

Men der manglede blomster, og græsset kastede sine frø ind imellem fliserne og i bedene, så helt vild med vilje duede ikke rigtigt. Græsplænen blev lavet om til en skovhave med brug af permakulturprincipper

Vild på en pæn måde

Alternativet er at benytte hjemmehørende vilde blomster i de etablerede bede. Et eksisterende bed er udvidet med kodriver og lige om lidt kommer blåhat med i bedet også.

Bedet er “udhegnet” så dyrene i haven ikke skraber de nye planter i stykker

Følg registreringer af havens vilde hjemmehørende arter i linket, både flora og fauna er inkluderet, med link til info på Naturbasen.

Tidligt forår

Det eksisterende bed er flydt med krokus og påskeliljer i det tidlige forår.

Senere kommer skovmærker, violer og kamilleblomster op som bunddække.

Højsommer

Her er bedet fyldt med valmuer fra en pose birkes, solhat, almindelig katost og en katost med mere farve.

Rabarber -marken

Er fyldt med Ramsløg og de er virkelig begyndt at sprede sig i år. Spændende om der kan komme en balance imellem skovjordbær, rabarber og ramsløg.

Vildtblomst-bedet

På vej i jorden er en julegave fra en af mine døtre.

Vildtblomst-bedet

Ny nordisk – Spiselige blomster er på vej til at blive etableret. Træflisen er skrabet væk, der er drysset med kalk og ved at blive flydt op med grus.

Vildblomstbedet

2 måneder efter udsåning og pasning med vand, er status en masse spændende grønne spire. Forventningens glæde er altid den største.

Grene er lagt for at undgå at missekattene eller hønen skraber eller støvbader i gruset.

Skov-løg

I aspargesbedet blev der i sommeren 2019 spredt yngle-løg samlet i sommerhuset. De gav masser af nye yngle-løg sidste år, som smager fantastisk og bruges som både rå løg eller syltet i eddike. Nemt og lækkert på en rugbrødsmad med pålæg eller direkte i en kold kartoffelsalat.

I foråret 2021 er der masser af nye planter, der kan byttes væk. De er også næsten fjernet fra aspargesbedet og flyttet ud forskellige steder i haven, de skyggede for meget.

Skov-løg

Midt juni står de med deres nydelige mørklilla hoveder.

Skovsyre

Så er der stil over ukrudtet.