Is på vandet og strandkål på stranden

2016-12-29 0 Af Fru Holst

Vinter og is på vandet

Blank og frossen overflade på vandet og den grå decemberhimmel spejler sig. Dec 2016.

Der er ro under isen, planterne trives stadig. Dec 2016.

Strandkålen lover godt

På den lille strand ved vandhullet har strandkålen pakket sig ned for vinteren og står med røde knopper klar til at spire. Dec 2016.

Strandkål er en super permakultur staude. I det tidlige forår springer den ud med fine røde skud der kan spises som rå salat eller den kan blancheres som asparges.

Sidste sæson kæmpede den lille strandkålsplante en brav kamp med sneglene i foråret. Den blev aldrig stor nok til at høste af. Her i vinter ser den meget mere lovende ud med alle sine røde knopper.

Strandkål er en nem plante at så i et bed med sten og grus. Strandkål kræver ikke megen næring. På stranden langs de danske kyster lever den i eller omkring opskyllet tang. Tangen frigiver næring til strandkålen.

Hvis man ønsker strandkål i haven, kan det anbefales at plukke et par af de flotte blomsterstande når de er modnet i efteråret. Hæng dem til tørre, og brug dem som dekoration i en vase vinteren over. Om foråret kan frøene sås i haven.

Strandkålen i vores have står på stranden ved vandhullet. Vandhullet dræner ud i et lille område opbygget med sand, grus og sten, her er strandkålen sået. Drænvandet fra vandhullet og opfiskede trådalger bruges til at gøde strandkålen.

Følg linket: Vand i haven og bed med madpakke hvis du vil læse mere