Så er foråret her

2017-03-19 0 Af Fru Holst

Der kan nippes friskt grønt i haven nu, der er gang i væksten overalt og det kan hentes ind i køkkenet.

Ramsløg lige til at plukke nu. Marts 2017.

Missen og jeg var i haven for at luge omkring ramsløgene. De er ikke så talrige endnu, pestoen lavet af ramsløg må vente til næste år. I år høster jeg enkelte blade, f.eks. til et stykke hjemmebagt brød med brie – det er guld.

Engelske spinat og bibernellen, kan gå lige i salatskålen. Marts 2017

Desværre er sneglene også vågnet tidligt i marts i år, ikke dræbersneglene, men agersnegle og de var hårde ved peberroden, læg mærke til hvordan de yderste blade er skåret til. Giften blev strøet ud og nu er peberroden på vej igen.

Peberrod hvor de yderste blade er nippet af snegle. Marts 2017

Staudekålen er også startet sin vækst. Marts 2017.

Staudekålen har jeg ikke lært at bruge endnu, men den ser lovende ud og den er nem at formere blot ved at trække et skud af og sætte i jorden.